fbpx
Support & Downloads

Quisque actraqum nunc no dolor sit ametaugue dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consyect etur adipiscing elit.

j j

Contact Info
New York +(123) 456 -7890 innovio@mikado-themes.com 184 Main Street Victoria 8007
Folow us on social

De beste programmeurs aller tijden

Het is 2018, een wereld zonder technologie kan bijna niemand meer voorstellen. Kan jij geloven dat er 200 jaar geleden ook al programmeurs waren? Zij deden het met wel wat minder middelen als nu! Wij geven jou een lijst van de beste computer programmeurs ter wereld aller tijden.

Linus Torvalds

Linus Torvalds

Een Fins-Amerikaans informaticus. Hij is de directeur achter de ontwikkeling van Linux. Het werd snel het populairste programma voor verschillende systemen. Later werd hij de architect van Linux en nu coördineert hij alle projecten.

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg

Zelfs mensen die niet bekend zijn met IT, kennen Mark Zuckerberg. Hij is een Amerikaanse programmeur, ondernemer en multimiljardair. Mark is één van de vijf ontwikkelaars van Facebook. Momenteel is hij dan ook de directeur van het sociale media platform.

Bill Gates

Bill Gates

Net als Zuckerberg, is Bill Gates ook wereldbekend. Hij is niet alleen de rijkste programmeur ter wereld, maar hij is ook de programmeur die achter Microsoft zit. Dat is de grootste computer software ter wereld. Hij stopte al met werken op zijn 52ste. 27 juni 2008 was zijn laatste werkdag.

Donald Ervin Knuth

Donald Ervin Knuth

Donald is een Amerikaanse wetenschapper, wiskundige en een docent aan Stanford University USA. Knuth wordt wel eens de vader van analyses van algoritmes genoemd. Hij is de maker van de TeX computer.

Ada Lovelace

Ada Lovelace

De enige vrouw in deze lijst. Ze was een Engelse wiskundige en de allereerste programmeur. Ada werkte samen met Charles Babbage. Ze vond haar inspiratie bij haar vader. Wie weet zonder Ada, hoe lang zou het geduurd hebben voor dat iemand anders een computer programma ontwierp.

Ken Thompson

Ken Thompson

Ken is een Amerikaanse pionier van de computerwetenschappen. Thompson ontwierp het originele Unix besturingssysteem en bedacht de B programmeertaal. Ook was hij een van de vroege developers van het Plan 9 besturingssysteem.

Brian Kernighan

Brian Kernighan

Brain werkte samen met Ken Thompson aan het Unix besturingssysteem en werkte mee aan de ontwikkeling van het systeem. Hij is ook de maker van de AWK en AMPL programmeertalen. Kernighan’s naam werd bekender wanneer hij meewerkte aan het eerste boek over de C programmeertaal samen met Dennis Ritchie.

Tim Berners-Lee

Tim Berners-Lee

De maker van het World Wide Web. (Wat zouden we nu doen zonder hem?) Ook wel gekend als de implementatie van de eerste succesvolle communicatie tussen een Hypertext Transfer Protocol klant en een server via het internet in 1989. Deze Londenaar werkte samen met een Vlaming aan dit project! Robert Cailliau is samen met Tim de bedenker en grondlegger van het Wereldwijde Web.

Bjarne Stroustrup

Bjarne Stroustrup

Een Deense wetenschapper hebben we nog niet gehad in deze lijst. Bjarne is bekend door het creëren van de veel gebruikte C++ programmeertaal. Momenteel werkt hij als docent aan de Texas A&M University.

Dennis Ritchie

Dennis Ritchie

De persoon die bijdraagt aan het digitale tijdperk. Hij is de oprichter van de C programmeertaal en werkte samen met Ken Thompson aan het Unix besturingssysteem. Dennis stierf in 2011 waardoor het Fedora 16 Linux werd uitgebracht naar zijn gedachtenis.

Heeft iemand van deze geweldige programmeurs te maken met jouw passie voor IT? Ze hebben althans één voor één de wereld veranderd.