fbpx
Support & Downloads

Quisque actraqum nunc no dolor sit ametaugue dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consyect etur adipiscing elit.

j j

Contact Info
New York +(123) 456 -7890 innovio@mikado-themes.com 184 Main Street Victoria 8007
Folow us on social

Webdesign: Wat mag je niet doen?

Niemand verwacht dat jij je website door een professional laat maken. Op het internet staan verschillende templates en tutorials waardoor je het makkelijk zelf kan doen. Maar soms merk je wel het gebrek aan ervaring. Wat zijn de meeste fouten in webdesign?

Kleuterboek

Als je plots denkt te zijn beland op een online kleuterboek, is de website waarschijnlijk niet gemaakt door professionals. Er zijn zo veel mogelijkheden om een site te maken. Sommige websitebouwers kiezen dan natuurlijk … alles. De felste kleuren en de drukste lettertypes. Dit zijn toch allemaal elementen waar wat langer over nagedacht moet worden.

Kleuterboek

Ongeloofwaardig

Niemand gelooft de perfecte foto van een groep lachende tieners. Waarom lachen ze? Wat zijn ze aan het doen? Wat is er gezegd? We weten allemaal dat het dan gewoon een geposeerde foto is. Beperk dit ook op jouw website. Af en toe een stockfoto kan natuurlijk geen kwaad. Maar zet niet je hele website ermee vol. De perfecte babyfoto’s zijn misschien schattig, maar gaat het niet een beetje te ver?

Stockfoto's

Sociale media

Als de link naar een pagina gedeeld zou worden op de sociale media, dan is het goed om een aantrekkelijke titel en foto te hebben. Een tekst die triggert om verder te lezen, mag ook zeker niet vergeten worden. Zo vergroot je de kans op klikken en groeit het aantal bezoekers op jouw website. Vaak is aan de juiste metatags voor sharing geen aandacht geschonken.

Link Sociale media

Metatags

Een website die niet door professionals is gemaakt ziet er niet alleen wat gekker uit. Ook in de code kan je allerlei gekke stoten terugvinden. Deze fouten zorgen er voor dat Google de juiste websitepagina nooit zal vinden. Hierbij zijn de juiste metatags ook heel belangrijk. Zo zal je websitepagina beter te vinden zijn in de zoekresultaten. Hoe doe je dat dan? Een juiste en duidelijke titel, twee lijntjes copy zonder teveel info. Gebruik de 70 (titel) en 155 (metadiscription) karakters voor elke pagina.

Meta Google

UX?

Een website om verloren in te lopen. Hoe kan dat? Wel, kijk gewoon naar het voorbeeld onderaan. Dode links, eindeloze loops in de navigatie, formulieren die niet werken, verouderde copy … Eens er zo’n site online gaat, blijft die online en kijkt niemand er nog naar. Dat is enorm frustrerend voor de gebruiker.

User Experience

Dit alles maakt duidelijk dat webdesign écht een geval apart is. Als je een professionele site wil, laat het dan maken door professionals. Enkel zo zullen jouw gebruikers blije klanten blijven.