fbpx
Support & Downloads

Quisque actraqum nunc no dolor sit ametaugue dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consyect etur adipiscing elit.

j j

Contact Info
New York +(123) 456 -7890 innovio@mikado-themes.com 184 Main Street Victoria 8007
Folow us on social

JavaScript, waarom?

Elke taal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Ze waren elk gecreëerd voor specifieke redenen en zijn geëvolueerd om het dagelijkse leven makkelijker te maken. Hoe zit het met JavaScript?

Wat is JavaScript

JavaScript is ontworpen en uitgebracht in 1995. Twee decennia is een lange tijd voor een programmeertaal. Toch kan deze taal gevonden worden in elke industrie die je maar kan bedenken.

Samen met HTML en CSS maakt JavaScript het moderne internet van vandaag. Dus als je dat weet en je wil weten hoe het internet werkt, is het misschien toch slim om JavaScript te leren. Wij geven je nog enkele andere redenen om je in deze taal te verdiepen.

JavaScript is overal

Als je weet dat het al meer dan twee decennia bestaat, is het logisch dat je het bijna overal terugvindt. Websites van sommige miljoenenbedrijven zoals eBay, LinkedIn, Amazon en Facebook zijn gebouwd met JavaScript. Doordat er steeds meer services op het web verschijnen, zal het alleen nog maar populairder worden.

JavaScript werkt voor (bijna) alles

Het wordt geschat dat JavaScript werkt voor meer dan drie miljoen apparaten wereldwijd, smartphones, desktops, medische toestellen en meer. Daar nog bovenop: het is een groot deel van het fameuze Internet of Things en Cloud development. Dat wil zeggen dat het misschien wel door JavaScript komt dat in de toekomst jouw tv jou een kop koffie kan maken.

JavaScript skills worden goed betaald

Er komen elke keer opnieuw weer verschillende job opportuniteiten in de technologische industrie. Dat wil dus zeggen dat het zeker een pluspunt is als jij JavaScript op jouw CV hebt staan.

JavaScript developers worden veel gevraagd

Iemand die een website wil maken, kent maar beter iemand die JavaScript kent (of kan het natuurlijk zelf). Het maakt niet uit of de back-end van de website is geschreven in Java, PHP, .NET of iets anders. De front-end zal altijd JavaScript nodig hebben.

Ben jij al overtuigd?