Sleutelmomenten in de IT-sector - Blog IT4IT Services

Sleutelmomenten in de IT-sector

Soms heb je het genoegen om personen tegen te komen tijdens je carrière die je visie op IT volledig overhoop gooien. We gaan enkele sleutelmomenten bekijken. Misschien kunnen ze jullie visie ook wel op een positieve manier beïnvloeden.

Refactoring: Improving the Design of Existing Code

Heb jij ooit al eens van refactoring gehoord? Nee? Zoek het dan maar snel op. Code dient niet enkel te doen wat het moet doen, het moet ook leesbaar en aanpasbaar zijn. Houd hier zeker rekening mee. Als je ooit eens op een sollicitatie code moet schrijven, denk dan terug aan refactoring.

Martin Fowler is de naam die je hierbij moet onthouden. Zijn boek “Refactoring” is een must have. Het boek is geschreven in 1999, toch blijft het actueel.

Usability

Als IT’er kan het wel eens voorvallen dat je moet samenwerken met een designer. Zij weten als geen ander dat het niet enkel belangrijk is dat de software al de functionaliteiten bevat die gevraagd zijn, maar dat de eindgebruiker ook gemakkelijk met de software overweg moet kunnen. Met een paar kleine tweeks aan de user interface kan je het uitzicht en gebruiksvriendelijkheid makkelijk veranderen. Het is altijd mooi meegenomen om samen te werken met iemand die daar fulltime mee bezig is.

Het boek “The design of Everyday Things” door Donald A. Norman geeft je een andere kijk op alledaagse zaken waarmee je in contact komt. Gaande van deuren en kookfornuizen naar user interfaces. Je dient kritisch na te denken als je een product creëert dat door andere mensen gebruikt gaat worden.

Usability

Gestructureerd testen

Blijkbaar testen de meeste ontwikkelaars niet graag. Of vinden ze dat het niet hun taak is. WAKKER WORDEN! Het is als ontwikkelaar wel degelijk jouw taak om bugs te vinden en te controleren of de software goed werkt. Zelfs als er een tester in jouw team zit, is het zijn taak niet om simpele bugs op te sporen. Hij neemt exotische gevallen onder de loep en controleert of de applicatie voldoet aan de requirement. Het is slecht voor jouw reputatie als er veel bugs naar boven komen terwijl de klant of eindgebruiker de applicatie gebruikt.

Soft skills

Soms ontmoet je mensen die een natuurlijke manier hebben om met mensen om te gaan. Mensen die vanzelf weten hoe ze je moeten “aanpakken”. Met andere woorden: Charismatische mensen.

Het is zeer belangrijk om mensen te kunnen overtuigen van jouw standpunten, om de nodige soft skills (people skills) op te doen. Er zijn veel resources beschikbaar om soft skills aan te leren. Je kan boeken lezen, op cursus gaan of leren van andere personen.

Wil jij jouw skills eens een boost geven? Lees dan het boek "The 7 Habits of Highly Effective People" door Stephen R. Covey of het boek "Crucial Conversations Tools for Talking When Stakes Are High" door Kerry Patterson, Joseph Grenny, Ron McMillan en Al Switzler.

Conclusie?

Informatica is zo veelzijdig. Je gaat je nooit vervelen, maar wel wat vrije tijd moeten opofferen. Als je het gevoel hebt te verdrinken, aarzel dan niet om iemand met wat meer ervaring te contacteren.

Veel succes!