fbpx
Support & Downloads

Quisque actraqum nunc no dolor sit ametaugue dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consyect etur adipiscing elit.

j j

Contact Info
New York +(123) 456 -7890 innovio@mikado-themes.com 184 Main Street Victoria 8007
Folow us on social

Meet the interns: Geffrey & Jari

Deze week zijn Geffrey en Jari gestart aan hun stage bij IT4IT Services. Na bijna 3 jaar Toegepaste Informatica aan de Thomas More Hogeschool in Geel, loopt hun opleiding stilaan op zijn einde. Ze hebben enorm veel zin om met hun stageopdracht nog eens alles te geven, voor ze aan hun professionele carrière starten.

De stageopdracht

Voor een klant zullen Geffrey en Jari een webapplicatie bouwen in Angular. In samenwerking met een backend developer van de klant, die hen de nodige API’s aanlevert, gaan ze -from scratch- de klant proberen vooruit te helpen.

De klant verhuurt sinds 2002 een accomodatie aan jeugd-, sport-, muziekverenigingen en tal van andere groepen. De administratieve opvolging is sindsdien helaas slechts weinig veranderd. Papierwerk, manuele aanpassingen in de database, problemen met de Access-toepassing, FTP-uploads, … zijn slechts enkele van de huidige problemen waar de klant mee te maken krijgt.

De stagiairs gaan instaan voor de ontwikkeling van een gloednieuwe administratieve toepassing, die het werk van de klant zal vergemakkelijken.

Plan van aanpak

Maar hoe begin je aan zo’n opdracht…?

Een contactpersoon van de klant komt eerst heel het verhaal uit de doeken doen. Geffrey en Jari zijn één en al oor. Gewapend met pen en papier noteren ze de specifieke eisen van de klant en stellen ze gerichte vragen.

Samen werken de stagiairs een ‘Plan van aanpak’ uit: wat zijn de huidige problemen, wat is de context en hoe gaan we dit probleem aanpakken. Na wat puzzelen en brainstormen komen ze tot een gefaseerde aanpak:

  1. Functionele analyse uitschrijven
  2. Mockups/prototypes uittekenen
  3. Erin vliegen!

Bij stap 3 zullen ze gebruik maken van de SCRUM-methodiek om het project in goede banen te leiden. Regelmatig terugkoppelen naar de klant is zeker en vast ook de boodschap.

Geffrey en Jari, we wensen jullie veel succes!