fbpx
Support & Downloads

Quisque actraqum nunc no dolor sit ametaugue dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consyect etur adipiscing elit.

j j

Contact Info
New York +(123) 456 -7890 innovio@mikado-themes.com 184 Main Street Victoria 8007
Folow us on social

Een app op de markt in slechts 7 stappen

Een app op de markt brengen zonder een technische achtergrond? Het kan allemaal! Volg gewoon deze 7 simpele stappen en ga ervoor.

#1 Zet je idee op papier

De beste ideeën komen van de personen die een oplossing zoeken voor hun eigen probleem. Je moet echt niets volledig nieuw bedenken. Je kan verder werken op een idee dat al bestaat. Om te starten, kan je een antwoord geven op de volgende vragen:

  • Wat maakt jouw idee speciaal?
  • Wie is jouw doelpubliek?
  • Wat zijn jouw doelen?
  • Hoe ga je jouw app promoten?

Als je jouw ideeën neerschrijft, is het ook belangrijk om een visuele voorstelling te creëren. Teken een schets van je app. (Steek hier niet al te veel tijd in, het moet geen kunstwerk zijn) Dit zal ervoor zorgen dat je jouw verhaal beter kan vertellen.

#2 Vertel je ideeën aan iedereen die je kent

We houden allemaal onze ideeën te lang voor onszelf. Angst om afgewezen of uitgelachen te worden is altijd zeer groot en kan ervoor zorgen dat je gewoon zwijgt. Misschien denk je soms dat iemand jouw idee gaat stelen. We maken het onszelf gewoon wijs. Pak je notities en vertel het aan iedereen. Hun reacties zullen je heel wat verder helpen.

#3 Sla het saaie gedeelte niet over

Organiseer al je ideeën, zorg dat alles duidelijk is en formuleer jouw idee kort in een samenvatting. Focus je op alle details. Om je hierbij te helpen, hebben we enkele vraagjes voor jou in een lijstje gegoten:

  • Wat wil je bouwen?
  • Wat zal de app doen?
  • Welke content zal de app bevatten?
  • Design en UX is heel belangrijk. Hoe gaat jouw app eruit zien? Is het makkelijk te gebruiken? Heb je wireframes of creatieve ideeën klaar?
  • Zal jouw app horizontaal of verticaal gebruikt worden?

#4 Vind de juist developer

Een app bouwen doe je niet met eender wie. Je kan het vergelijken met een huwelijk. Het is een project waar je altijd aan blijft werken. Zoek een partner die altijd zal klaarstaan om je te helpen met deze app.

Hier heb je enkele opties voor:

  • Leer de code: Investeer in training en programmeer je app zelf. Je kan ook altijd een team vormen met enkele collega’s of vrienden. De ene persoon kan dan de code leren, terwijl de andere de marketing en andere zaken regelt.
  • Zoek een technische partner: Zoek iemand die de code al kent of een technische achtergrond heeft en bereid is om code te leren. Zoek in je eigen netwerk, bijvoorbeeld op LinkedIn.
  • Huur een zelfstandige developer of agentschap in: Met een echte developer kan je alleen maar scoren. Maar dat kost natuurlijk wel allemaal geld. Het is een zeer gedetailleerd proces en vereist ook veel beslissingen van jouw kant.

Blijf zoeken tot je de perfecte partner hebt gevonden. Want het is een project dat niet na één week klaar gaat zijn.

#5 Bouw je eigen MVP

De eerste versie van je app is jouw MVP (Minimum Viable Product of Minimaal Werkbare Product). Deze versie bevat enkel de meest belangrijke functies, dat zijn de dingen die de gebruikers echt nodig hebben om jouw app te gebruiken. Leg je focus op de functionaliteiten en de UX. Je wil een simpele app die jouw assumpties test over de noden van de gebruikers.

Deze test zal je al veel bijleren. Je komt zo te weten of alles werkt en of er misschien nog elementen missen.

#6 Zoek contact met je netwerk

Investeer in PR en jouw netwerk. Doe dit zeker drie tot zes maanden voor de lancering. Zoek het sociale netwerk dat het beste aansluit bij je doelen en het makkelijkst contact legt met je doelgroep. Doe onderzoek naar jouw netwerk. Waar en wanneer zijn zij online?

Vergeet je marketing gedeelte niet. Wat is je plan? Denk daar heel goed over na.

#7 Luister naar je klanten

De weg naar succes? Luisteren naar jouw klanten. Zoek een systeem dat werkt voor jou. Een e-mailadres waar mensen terecht kunnen met vragen is altijd een goed begin. Als je netwerk met klanten groeit, kan je misschien investeren in een klantendienst.

Als je alle feedback en commentaar leest en analyseert, maak je altijd verbeteringen aan je website.

Starten maar en veel succes!